Blackjack uitleg

Blackjack is de onbetwiste koning van alle kaart spelen in de online casino industrie. Het is een dynamisch spel dat geluk combineert met een gelijke mate van vaardigheid. Het is een spel dat voor ervaren spelers de mogelijkheid biedt om strategieën te gebruiken om de winst van de dealer te verminderen.

Als je nieuw bent in de blackjack wereld dan moet je eerst vertrouwd zien te raken met de blackjack regels en leren hoe je blackjack moet spelen. Zowel het doel als de regels van blackjack zijn niet moeilijk om te begrijpen. Alle spelers in het Blackjack spelen niet tegen elkaar maar tegen een dealer, en het doel van het spel is om te eindigen met een hand die de waarde van 21 heeft of zo dicht mogelijk in de buurt van de 21.

Hoe spelen?

DE BASIS van het blackjack spel

Elk blackjackspel begint op eenzelfde wijze: elke speler plaatst een inzet. In elk denkbaar blackjack spel kunnen 1-7 spelers inzetten tegen de dealer. Houd er echter rekening mee dat elke speler individueel speelt tegen de dealer, dus je speelt niet tegen je tegenspelers.

Wanneer het spel begint, krijgen zowel de speler als de dealer twee eerste kaarten van het dek. Meestal wordt gespeeld met 2-8 decks. De kaarten van de speler worden open gelegd zodat deze zichtbaar zijn voor alle deelnemers, terwijl de dealer één kaart zichtbaar heeft en één kaart omgedraaid.

Waarde van de kaarten

Elke kaart in Blackjack heeft een bepaalde waarde. De genummerde kaarten (die de getallen 2-10 hebben), zijn net zo veel waard als het getal zegt. De plaatjes kaarten oftewel de joker, Koning en Koningin hebben elk een waarde van tien punten. De aas heeft ofwel een waarde van één of elf. Dit is afhankelijk van je puntenaantal. Kan je beter elf punten gebruiken of 1 om zo dicht mogelijk bij 21 te komen.

Blackjack en verzekering

Mocht je beginnen met een hand die de moeite waard is en precies 21 telt dan heb je blackjack en win je als de dealer niet ook blackjack heeft. Het is echter ook mogelijk dat de dealer een blackjack haalt. Als de zichtbare kaart, een aas of een tien bevat, dan loop je de kans dat de dealer blackjack zal halen en jij je inzet zult verliezen. Echter kan je door de helft van je al betaalde inzet jezelf verzekeren tegen deze kans. Als de dealer 21 haalt, krijg je de inzet terug.

Eerst gratis uitproberen

Als je enthousiast bent geworden over blackjack en graag blackjack wilt leren spelen, dan is het een goed idee om online eerst gratis blackjack te gaan spelen. Gratis Blackjack is leuk en daarnaast een hele goede methode om blackjack te leren spelen. Hierdoor kan je de spelregels goed onder de knie krijgen en kan je dit beroemde kaartspel zoveel oefenen als je maar wilt, zonder risico te lopen om veel geld te verliezen. Hierdoor krijg je meer inzicht in het spel en kan je alleen maar beter worden. En heb je blackjack nou een tijdje gratis gespeeld en de blackjack uitleg goed doorgenomen, dan ben je er vast klaar voor om een blackjack spel te gaan spelen voor echt geld.

Legaal gokken in Nederland bij: